Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за маслото

Колеги имам алфа 156 1.8 Т.С и маслото ми е малко над първата точка.Купих си колата преди 2-3 месеца и сега искам да и долея масло Та въпросите ми са няколко :
    1.Колко горе-долу трябва да долея ?
    2.Какво масло вие слагате на вашите алфи и за моята алфа кое е най-доброто ?
    3.В магазина неска бях и ме питаха някакви цифрички , но като ги нямам и незнам какво да доливам ? Можете ли някакси да ми помогнете ?
    4.И днеска си беше студено около 4-5 градуса сутринта , като я запалих и имаше малко бял пушек докато загрее и хвърляше малко вода ? Нормално ли е ?

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
    Колеги имам алфа 156 1.8 Т.С и маслото ми е малко над първата точка.Купих си колата преди 2-3 месеца и сега искам да и долея масло Та въпросите ми са няколко :
    3.В магазина неска бях и ме питаха някакви цифрички , но като ги нямам и незнам какво да доливам ? Можете ли някакси да ми помогнете ?
    4.И днеска си беше студено около 4-5 градуса сутринта , като я запалих и имаше малко бял пушек докато загрее и хвърляше малко вода ? Нормално ли е ?
    по принцип зимата е нормален белия пушък е пара а водата е конденз, ест. ако мотора е наред за маслото по книга дават Селения 20К другото е собствен избор
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Можеш спокойно да долееш до малко под горната точка.
      Доливаш 100гр примерно .. след малко вдигаш щеката и гледаш, после още толкова и така за да не препълниш. По принцип я дават 4,2Л но можеш да събереш спокойно и 4,6Л примерно. Добре е да е малко над средата, състезателите пълнят до горе .. защото мотора го изтегля нагоре. Маслото ти е 10w40 по книга. Аз сега карам на Motul пълна синтетика 5w40 и съм доволен, но не съм състезател и не твърдя, че е най най. Хвалят Castrol edge 10w60 за най най.
      Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
        Можеш спокойно да долееш до малко под горната точка.
        Доливаш 100гр примерно .. след малко вдигаш щеката и гледаш, после още толкова и така за да не препълниш. По принцип я дават 4,2Л но можеш да събереш спокойно и 4,6Л примерно. Добре е да е малко над средата, състезателите пълнят до горе .. защото мотора го изтегля нагоре. Маслото ти е 10w40 по книга. Аз сега карам на Motul пълна синтетика 5w40 и съм доволен, но не съм състезател и не твърдя, че е най най. Хвалят Castrol edge 10w60 за най най.
        Мерси много братле , а можеш ли да ми кажеш литър от това масло колко струва горе долу ?

Comment

Мерси много братле , а можеш ли да ми кажеш литър от това масло колко струва горе долу ?
          Пич, долива се само същото масло, каквото е налято. Ако нямаш представа какво е, сменяш.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Абе що не четете
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

И без друго на кутиите Тутела и Селения пише Петронас, даже и лого си има, тогава защо не оригинала?

Petronas 10W40 13,3лв за литър
              Petronas 10W60 20,3лв за литър
              Маслото е SN по API стандарта(най-високият клас) пълна синтетика
              Аз лично съм с Agip Race 10W60 4T, но следващото определено ще е Петронас.

---------- Post added at 17:38 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Пич, долива се само същото масло, каквото е налято. Ако нямаш представа какво е, сменяш.
              И що така? Ако смеся минерално със синтетика какво ще стане? Ще се пресече ли?
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Ако питаш за Castrol edge sport 10W60, това което съм видял като най-ниска цена е 90 лв за 5 литра. Иначе нормално върви по 120 - 130

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                  И без друго на кутиите Тутела и Селения пише Петронас, даже и лого си има, тогава защо не оригинала?

Пресича се на баба млякото, при маслата такъв филм няма, това са някакви остарели лафове, а момчето дето е отворило темата да си долива някакво 10W40 каквото има под ръка и да не се тормози или изобщо да не долива до 0.5см под минимума няма никакви проблеми след това направо смяна.
                  Last edited by code; d.m.y г., 19:12.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Пресича се на баба млякото, при маслата такъв филм няма, това са някакви остарели лафове, а момчето дето е отворило темата да си долива накакво 10W40 каквото има под ръка и да не се тормози или изобщо да не долива до 0.5см под минимума няма никакви проблеми след това направо смяна.
                    Е за такъв отговор не се бях сетил. Това с пресичането е било преди мнооого години, ама хората все още вярвт.
                    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение

Не разбира се, да не е мляко. Просто губи по-бързо свойствата си, понеже различните фирми слагат различни присадки.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Пресича се на баба млякото, при маслата такъв филм няма, това са някакви остарели лафове, а момчето дето е отворило темата да си долива накакво 10W40 каквото има под ръка и да не се тормози или изобщо да не долива до 0.5см под минимума няма никакви проблеми след това направо смяна.
                        Мерси братле , точно и ясно , ако имаше само такива като тебе , нямаше темите да са с по 2000 страници Мерси пак ! И да те попитам : кога да спирам ? Смисъл до втората дупчица на щеката или до горе направо

Comment

Мерси братле , точно и ясно , ако имаше само такива като тебе , нямаше темите да са с по 2000 страници Мерси пак ! И да те попитам : кога да спирам ? Смисъл до втората дупчица на щеката или до горе направо
                          Щом си между min и max на двигателя му е все тая.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колега наливаи на max.Направи го за да не се отнесеш и да го погледнеш след време и да е под минимума а ти да си я мачкал стабилно с малко масло.
                            Last edited by juliano155; d.m.y г., 20:27.
                            Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
                              Колега наливаи на max.Направи го за да не се отнесеш и да го погледнеш след време и да е под минимума а ти да си я мачкал стабилно с малко масло.
                              Ми колега сега е точно между мин и макс и за сега няма да доливам ,че да видим

Comment

Working...
                              X